14:30

Vetlanda IBF HJ

Referat: Månsarps IBK HJ - Vetlanda IBF HJ

En riktigt målfest idag mot Vetlanda. Lite tuffa förutsättningar. Då vi fick en del återbud. 3 från ursprungsbudningen, och även en budad reserv som tackade nej. Men jag tycker det är fantastiskt bra att ni killar som lämnar återbud, ändå kommer och tittar och stöttar laget. Det är ju en del av sammanhållningen, viktigt.
Tycker vi tar tag i matchen bra med och går upp till både 1 och 2-0. Men sedan sker det som tyvärr har skett i alla matcher. Vissa killar faller in i någon form av lugn, och nonchalans. Och vi bjuder bokstavligen in Vetlanda i matchen igen, så innan perioden är över så leder dom med 2-3.

Målvaktsbyte inför andra ( förutbestämt) Robin kommer in. 2-4 kommer tidigt, 02:13. Sedan får vi kämpa på, utan egentligen få ut något. Men de gör 2-5 efter att vi börjat prata med domaren, istället för att ta upp "våran" gubbe på deras frislag. Därför går vi snabbt ned på 2 femmor. Och det ger utdelning bara minuten efter då Isac trycker in 3-5. Efter 12:52 är det 4-5 coh 13:24 så är det kvitterat. I slutet av perioden får vi ett PP, men drar på oss en utvisning själva, så 4 mot 4. Och i denna spelform har vi ett jätteläge och ta ledningen, men det vill sig inte riktigt.

Tredje börjar illa. Vi försvarar oss bra i boxplay, men släpper in 5-6 efter 2:47. Men då drar de på sig en 2:a, och Edvin får kanske årets träff i PP, och 6-6 är ett faktum. Tiden 04:37. Efter 07:07 får vi en ny utvisning. Här ställer vi upp med en stark boxfyra, som spelar 2-0 i våran favör med en man mindre!!, efter fina avslut av Viktor och Rasmus. Men sen är det ju det här med att slappna av, ledning 8-6 och helt plötsligt står vi och tittar när Vetlanda gör 8-7, kan man aldrig få lugn och ro ? Jo sista 10 drar vi ifrån. Till slut blir det 15-8. Efter en riktig urladdning i slutet. Surt att vi släpper in matchens sista mål, men återigen, ställer vi oss på planen med en klubba, men glömmer bort inställningen, kommer det alltid att smälla bakåt.
Seketariatet får vi ju berömma idag, som fick äran att bokföra 23 mål och 7 utvisningar och en TO. Vi tog timeout 17:49, efter att en av deras killar dragit på sig 2 plus 10. Och gör 4 raka mål efter det.
Skotten i matchen är 29-22, så det är väl kanske ingen målvakt som känner sig helt nöjd efter det. Även om vi har 71 % i räddningsprocent sista perioden.
Vill återigen tacka er som ställer upp runtomkring, Kling för kiosk och Jansson som ryckte in i seketariat. Och även Mikael "mastermind" Henriksson för liverrapportering.
Spelarmässigt, så höjer sig ju våra s k div 2 spelare. 3 killar spelade igår. Edvin gör 4 mål, Viktor 3. Sedan sprider vi målskyttet rätt bra i 2 femmorna som spelade.